DCA Publikationer
Ny søgning

Undersøgelse af forbrugernes holdning til produkter, der er tilsat D-vitamin af sundhedsmæssige årsager
DCA rapport, nr. 67, 2015

Af George Tsalis, Inge Hummelshøj og Liisa Lähteenmäki

D-vitaminmangel kan være skadelig for kroppen. Berigelse af fødevarer med D-vitamin kan hjælpe med at overholde et tilstrækkeligt D-vitamin niveau, men den danske befolkning er skeptisk overfor berigede fødevarer. Denne rapport er baseret på resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse blandt 1263 danske forbrugere, foretaget af MAPP Centre – Research on Value Creation in the Food Sector, i maj/juni 2014, med det formål at undersøge forbrugernes accept af fødevareberigelse generelt, samt i forbindelse med udvalgte D-vitaminberigede fødevarer.
Der blev undersøgt hvorvidt berigelse af udvalgte fødevarer med D-vitamin accepteres, og hvordan forbrugernes købsintention påvirkes af dette, om det har en betydning for accepten, at berigelsen er angivet som anbefalet af Fødevarestyrelsen, og hvordan brugen af sundhedsanprisninger påvirker accepten af D-vitamin berigelse.


Hent PDF   Bestil (110 kr/stk)