DCA Publikationer
Ny søgning

Kommunikation om sunde spisevaner til erhvervsskoleelever
DCA rapport, nr. 149, 2019

Af Gitte Lundberg Hansen, Lise Bundgaard og Alice Grønhøj

Hvor (u)sundt spiser erhvervsskoleelever, hvordan motiveres de til at spise sundt, og hvem eller hvad kan motivere dem? Nærværende rapport, som indeholder resultaterne af en landsdækkende, kvantitativ spørgeskema-undersøgelse, stiller skarpt på nogle af disse spørgsmål. Undersøgelsen blev udført blandt 1.095 erhvervsskoleelever af begge køn i løbet af forår/sommer 2018. Undersøgelsen viser blandt andet, at de kvindelige erhvervsskoleelever gennemgående har sundere madvaner end de mandlige elever. Samtidig ses det også, at der blandt begge køn rapporteres en villighed til at ændre kostvaner i en sundere retning, ligesom de fleste elever har en positiv holdning til at spise sundt. Konkret viser det sig, at omtrent en fjerdedel af eleverne er positivt indstillet på at forbedre madvanerne, mens et fåtal er helt afvisende overfor at ændre madvaner i en sundere retning. Mændene er overrepræsenterede i sidstnævnte gruppe. Endelig peger resultaterne af undersøgelsen på, at madvaner både eksisterer og ændres i en social sammenhæng - personer i den nære omgangskreds vil potentielt set kunne påvirke erhvervsskoleelevernes madvaner i en sundere retning.

Hent PDF   Bestil (130 kr/stk)