DCA Publikationer
Ny søgning

Nudging - et overblik over publicerede undersøgelser og igangværende projekter om nudging på fødevareområdet
DCA rapport, nr. 36, 2014

Af Trine Mørk, George Tsalis, Inge Hummelshøj og Klaus G. Grunert, MAPP - Centre for Research and Customer Relations in the Food Sector

Rapporten er baseret på en gennemgang af tilgængelig videnskabelig litteratur tilbage til 1980. Der er taget udgangspunkt i en indholdsmæssig definition af nudging og ikke så meget i, om der er refereret til selve begrebet. Den identificerede litteratur bliver i rapporten gennemgået for de fem udvalgte settings (kantine/restauranter, butikker, skoler, laboratorie og diverse). Inden for de forskellige settings er gennemgangen struktureret efter, hvilken type nudges der er blevet undersøgt - det være sig nudges, der vedrører forskellige former for forandringer i omgivelser eller information til forbrugeren (symbol-nudging). Rapporten omfatter endvidere en gennemgang af igangværende og nyligt afsluttede nudging-initiativer, hvis resultater endnu ikke er publiceret.

Hent PDF   Bestil (85 kr/stk)